До України прибувають спостерігачі ПАРЄ, однак запрошення їм скасують вже сьогодні / фото УНІАН

Голова постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв заявив, що до України вже прибувають спостерігачі на позачергові парламентські вибори від Парламентської асамблеї Ради Європи, сьогодні запрошення для них має бути скасовано.

Читайте такожПарубій заявляє про необхідність не допустити російських спостерігачів від ПАРЄ на вибори

Про це він сказав у коментарі УНІАН, відповідаючи на запитання щодо прибуття спостерігачів від ПАРЄ.

Відео дня

“Деякі з них — так, прилітають. Сьогодні має бути підписано скасування запрошення голови Верховної Ради. Проект уже я бачив”, - зазначив депутат.

На уточнювальне запитання, чи відомо, скільки людей прилетіли, і чи є серед них хтось, хто представляє Росію, Ар’єв зауважив, що наразі прилітають “лише представники політичних груп”.

“Не виборча, а довиборча місія. То там, здається, буде всього лише четверо або п’ятеро осіб”, - зазначив він.

Депутат уточнив, що представники політичних груп є списку спостерігачів, але загалом у ньому значно більше осіб.

Ар’єв також пояснив, що скасування запрошення для них не потребує голосування в сесійній залі ВР, запрошення може бути скасоване просто підписом голови Верховної Ради.

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2014 року ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів асамблеї у зв'язку з анексією Криму.

У зв’язку з цим Росія не платила внески до Ради Європи з червня 2017 року. Такі дії Росії чимало членів ПАРЄ і політиків назвали шантажем.

26 червня у Парламентській асамблеї Ради Європи підтримали резолюцію про затвердження повноважень делегації Російської Федерації без запровадження жодних санкцій.

1 липня Комітет ВР у закордонних справах підтримав рішення про призупинення участі постійної української делегації в роботі ПАРЄ до виконання російською делегацією низки умов щодо заручників і припинення переслідування кримських татар.

Також Комітет звернувся до голови ВР Андрія Парубія з приводу відкликання запрошення на дострокові парламентські вибори делегації ПАРЄ.

Крім того, 1 липня Парубій наголосив на необхідності не допустити російських спостерігачів від ПАРЄ на парламентські вибори в Україні.