Наслідком пережеребкування стане неможливість вчасно надрукувати необхідну кількість бюлетенів / фото УНІАН

Наслідком повторного жеребкування партій на позачергових виборах до Верховної Ради стане неможливість вчасно надрукувати необхідну кількість бюлетенів і забезпечити їх доставку для проведення голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК щодо оскарження судового рішення стосовно проведення нового жеребкування.

"ЦВК повідомляє, що в разі необхідності проведення нового жеребкування наслідком буде неможливість вчасного друку необхідної кількості бюлетенів Державним підприємством "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" та забезпечення їх доставки для проведення голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожРазумков: вибори до Верховної Ради сьогодні під загрозою зриву (відео)

Зазначається, що ЦВК не погоджується з рішенням Шостого апеляційного адміністративного суду, яким комісію зобов'язано провести жеребкування серед партій для визначення їхніх номерів у виборчому бюлетені.

Як повідомляв УНІАН, 26 червня Центрвиборчком шляхом жеребкування визначив порядок розміщення назв 21-ї партії у виборчому бюлетені для голосування на позачергових парламентських виборах у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

30 червня ЦВК додала до виборчого бюлетеня для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі під №22 партію "Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі".

4 липня Шостий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення, яким зобов’язав ЦВК повторно провести жеребкування серед партій для визначення їхніх номерів у виборчому бюлетені.

За словами голови ЦВК Тетяни Сліпачук, на сьогодні фактично вже надруковано близько 5 млн бюлетенів, а рішення суду буде оскаржене у Верховному суді.