Партія Міхеїла Саакашвілі зможе взяти участь у виборах в Раду / УНІАН

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив Партії пенсіонерів України в задоволенні позову до Центральної виборчої комісії про визнання протиправною реєстрації кандидатів у народні депутати в одномандатних округах та багатомандатному окрузі від партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

Читайте такожНове опитування показало, які партії проходять до Ради

Таке рішення було оголошено колегією суддів сьогодні, 6 липня.

Відео дня

"Суд вирішив: у задоволенні адміністративного позову Партії пенсіонерів України до Центральної виборчої комісії, третя особа - політична партія "Рух нових сил" Михеїла Саакашвілі про визнання протиправною та скасування постанови №1382 від 29 червня 2019 року в частині зобов'язання за подією - відмовити повністю", - сказав головуючий суддя.

Як повідомляв УНІАН, 23 червня ЦВК відмовила в реєстрації кандидатам від партії "Рух нових сил". У ЦВК пояснили, що позачергові вибори були призначені указом президента від 21 травня, тому розгляд 8 травня на засіданні політради партії "ДНС" питань, пов'язаних з участю партії у виборах, не могли бути здійснені.

25 червня Шостий апеляційний адмінсуд скасував постанову ЦВК про відмову в реєстрації списку партії "Рух нових сил на позачергових виборах у Верховну Раду.

29 червня Верховний суд, скасувавши постанову суду попередньої інстанції, зобов'язав ЦВК зареєструвати партію Саакашвілі для участі у виборах.

Того ж дня, 29 червня, Центрвиборчком на виконання рішення Верховного суду зареєстрував 88 кандидатів у народні депутати в багатомандатному окрузі та 9 - в одномандатних від партії "Рух нових сил".