Аваков зауважив, що провокації з боку РФ не припинялися під час кампанії / фото facebook.com/mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що під час парламентської кампанії на відміну від президентської не зафіксовано серйозних кібератак.

Читайте такожПоліція наразі фіксує набагато менше звернень, ніж під час президентських виборів – МВС

Про це він сказав на зустрічі з іноземними спостерігачами та дипломатами, повідомили у Департаменті комунікації МВС України.

Відео дня

Зокрема, Аваков зауважив, що провокації з боку РФ не припинялися і під час парламентської виборчої кампанії.

«Російські та окупаційні ЗМІ продовжують розкручувати пропаганду, в тому числі і в «день тиші». Цікаво, що це працює на користь кандидатів «Опозиційної платформи - За життя». Крім того, окупанти продовжують порушувати режим тиші. Навіть сьогодні четверо українських захисників підірвалося на міні. Двоє загинуло», - сказав він.

«На відміну від президентської кампанії під час парламентської ми не фіксували серйозних кібератак. Ми постійно співпрацюємо з британськими, канадськими та американськими та європейськими колегами, а також з офісами Facebook, Google, Twitter», - зазначив Аваков.

Також міністр поінформував про хід розслідування у кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами порушень на виборах президента. «Слідчі Нацполіції розслідують 155 кримінальних проваджень, станом на сьогодні – 47 проваджень направлені до суду. Повідомлено про підозру в 51 випадку, в 37 справах слідство триває. Яскравим прикладом є відсторонення від роботи мера Василькова. Він обґрунтовано підозрюється в скуповуванні голосів на користь одного із кандидатів у президенти», - додав Аваков.