Аваков розповів про готовнсть МВС до виборів до ВР / фото facebook.com/mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запевнив у готовності правоохоронців забезпечити безпеку на позачергових виборах до Верховної Ради.

Про це повідомили у Департаменті комунікації МВС України.

Читайте такожВ ОПОРІ вказали на ймовірність втручання судів у підбиття підсумків виборів до ВР

Відео дня

«У МВС є сили, засоби та мотивація для забезпечення безпеки і законності ( під час виборів – УНІАН)», - запевнив Аваков.

Напередодні Дня тиші, коли заборонено агітацію, він закликав виборців і кандидатів дотримуватися закону про вибори.

«Сьогодні за підсумками виборчої парламентської кампанії Нацполіція проводить розслідування у понад 6 тисячах звернень. На жаль, фігурантами їх є представники всього політичного спектру», - сказав міністр і наголосив: «Ми однаково жорстко будемо ставитися як до провладних партій і кандидатів, включно з президентом (і нинішнім, і колишнім), так і до опозиційних».

«В день голосування буде задіяно 132,5 тисячі співробітників МВС, включаючи оперативне чергування груп швидкого реагування, спецпризначенців і вперше Єдину систему авіаційної безпеки МВС. Крім того, ми підсилюємо контроль державного кордону, протипожежні та піротехнічні підрозділи. Всі наші ЦОВВ працюють в посиленому режимі і готові прийти на допомогу і забезпечити захист і безпеку», - запевнив Аваков.

Глава МВС нагадав, що не можна приносити на виборчу дільницю символіку партії або кандидата, в тому числі приходити на голосування в футболках чи бейсболках з символікою; голосувати замість іншої людини; виносити бюлетень (не важливо - заповнений чи ні) за межі ділянки; показувати кому-небудь заповнений бюлетень; фотографувати свій чи чужий бюлетень; опускати в скриньку для голосувань більше одного (свого!) бюлетеня; навмисне псувати бюлетень; агітувати за партію або кандидата.

«Якщо Ви побачите, що хтось порушує ці правила - негайно повідомте членам виборчої комісії. Якщо ж Ви помітите порушення громадського порядку - зверніться до поліцейського, який несе чергування біля ДВК. Ви так само можете зателефонувати на гарячу лінію Ситуаційного штабу МВС: 044-254-9756 або відправити повідомлення по електронній пошті: vybory@mvs.gov.ua», - підкреслив міністр.