В Одесі переміг пауерліфтер Артем Дмитрук / фото "Думская"

В Одесі на позачергових парламентських виборах в одномандатному виборчому окрузі №133 переміг кандидат від «Слуги народу» Артем Дмитрук, який піднявся в 2018 році Потьомкінськими сходами зі 100-кілограмовою штангою на плечах.

Читайте такожЦВК залишилось опрацювати 0,45% голосів: рейтинги партій "завмерли"

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну інформацію розміщено на сайті Центральної виборчої комісії.

Відео дня

За даними опрацювання 100% протоколів по одномандатному округу №133 (Київський район Одеси), представника політсили «Слуга народу» 25-річного одесита Дмитрука підтримали 32,66% виборців, які взяли участь у голосуванні.

Друге місце посів висунутий політичною партією «Опозиційна платформа - За життя» депутат Одеської обласної ради Віктор Баранський (26,32% голосів), третє - самовисуванець, директор ТОВ «Д.І.М. - ГРУП», член політичної партії «Довіряй ділам» Дмитро Танцюра (9,09%).

Загалом по округу №133 балотувалися 45 кандидатів. Серед них - так званий «двійник» переможця - самовисуванець Артем Дмитрук, який народився в 1985 році, проживає в Києві і є керівником проектів ТОВ «Слуги народу. ЗЕ!» (3,38%).

Також у списку - самовисуванець з Біляївського району Одеської області Олександр Зеленський, який, згідно з офіційними даними, є співробітником тієї ж фірми, що й Дмитрук-киянин.

Крім того, у списку - представник політичної партії ВО «Свобода» Павло Кириленко (1,83%), а замикає перелік кандидат на прізвище Подставін, зареєстрований у селі Улянівка Лиманського району Одеської області. За нього проголосували лише 5 осіб.

Як повідомляв УНІАН, 1 травня 2018 року в Одесі відомий спортсмен, володар Кубка за звання фізично найбільш підготовленої людини України Артем Дмитрук за 3 хвилини піднявся Потьомкінськими сходах зі 100-кілограмовою штангою на плечах.

Дмитрук став першим українцем, який здійснив такий підйом.

Він майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу. Переможець різних турнірів з боксу, самбо і панкратіону. Володар Кубка України за звання найбільш фізично підготовленої людини 2017 року.