На окрузі, де програв Пашинський, не буде перерахунку голосів / фото УНІАН

У середу, 31 липня, Вінницький апеляційний адміністративний суд скасував рішення Житомирського окружного апеляційного суду, який раніше зобов'язав окружну виборчу комісію 64 округу перерахувати голоси.

Про це розповіла голова ЦВК Тетяна Сліпачук під час брифінгу в четвер, 1 серпня, пише ТСН.

"Хочу повідомити, що вчора (31 липня) Сьомий апеляційний адміністративний суд скасував означене рішення Житомирського окружного апеляційного суду. Дуже ретельно було розглянута справа, усі документи й докази", - сказала Сліпачук.

Відео дня

Голова ЦВК додала, що, суд, ухвалювавши рішення, зауважив, що "той факт, що позивач не досяг успіху не є свідченням якогось порушення". Вона назвала повторний перерахунок голосів, "головним болем", оскільки у цьому окрузі розташовано 299 виборчих дільниць. Сліпачук повідомила, що рішення суду про повторний перерахунок вплинуло на час та порядок підсумків голосування, оскільки стосувалося, і одномандатного, і загальнодержавного виборчого округу. 

Читайте такожЦВК скасувала повторний перерахунок голосів на окрузі, де переміг Балога

Нагадаємо, раніше Житомирський окружний адміністративний суд зобов'язав ОВК округу №64 (Коростень) перерахувати голоси на всіх виборчих дільницях округу. Зокрема, до суду звернулася довірена особа кандидата від партії "Слуга народу" В'ячеслав Сігачов, який просив визнати протиправними дії ОВК, скасувати протокол про результати голосування та зобов’язати окружну комісію округу №64 здійснити повторний підрахунок голосів по всіх виборчих дільницях.

Зазначимо, що на цьому окрузі, за попередніми даними ЦВК, переміг народний депутат восьмого скликання, член фракції БПП, самовисуванець Володимир Арешонков. Він набрав 27,63% голосів, тоді як кандидат від "Слуги народу" В'ячеслав Сігачов - 26,83%.

Крім того, на окрузі №64 балотувався нардеп 8-го скликання Сергій Пашинський, якому зараз закидають причетність до вбивства юнака, який зник за кілька днів до виборів. А напередодні його тіло знайшли закопаним у лісі. 

Інтернет-ЗМІ повідомили, ніби чоловік, якого вбили, відповідав на виборах за пошук однофамільців одного з нардепів, аби зареєструвати на його окрузі клонів. Таких там було двоє – вони обидва знялися з реєстрації. А причетним до вбивства тепер підозрюють оточення нардепа.Убитий був фігурантом одного з кримінальних проваджень, що стосувалося порушень виборчого законодавства. А також перевіряється версія про причетність до кримінальних розбірок, уточнили в поліції.

Згодом на скандальний округ в Коростень прибув спецзагін поліцейських тактико-оперативного реагування (ТОР) патрульної поліції для охорони правопорядку.