Пашинський програв на окрузі / фото: nfront.org.ua

26 липня поблизу села Липляли Малинського району Житомирської області – біля автотраси Київ – Ковель, виявлено тіло вбитого 23-річного жителя Коростеня Іллі Обихода на прізвисько Француз.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій поліції Житомирської області, сигнал про те, що в лісі виявлено тіло чоловіка, присипане піском, надійшло у поліцію від жителів Малинського району.

«На місце події виїхали правоохоронці, які і почали розслідування. Особу загиблого встановлено», - зазначили в поліції.

Відео дня

Читайте такожПашинський відреагував на підозри у причетності до вбивства на Житомирщині: "Не знаю хто такий Француз"

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook юрист, колишній перший заступник глави Адміністрації президента України Андрій Портнов, «загиблий є людиною, яка брала участь у виборах на 64 виборчому окрузі».

«Хлопець, який на парламентських виборах боровся з Пашинським, знайдений мертвим. Друзі, я нічого не хочу цим сказати, але ми обов'язково повинні проаналізувати збірний образ фігуранта. Він весь час фігурує там, де смерть і насильство», - зазначив Портнов.

Ілля Обиход зник 28 червня після того, як допоміг супротивникам нардепа від "Народного фронту" Сергія Пашинського, який балотувався і програв в 64 окрузі, підібрати клонів-однофамільців – Михайла Пашинського і свого товариша по службі Івана Пашинського, пише Страна.

Читайте такожПашинський та кандидат від "Слуги народу" програли на скандальному окрузі зі спецназом

Однак обидва однофамільця зняли свої кандидатури 26 червня без пояснення причин. За інформацією "Страни", з обома нібито "жорстко" поспілкувалися люди з охорони Сергія Пашинського.

Знайомі Іллі Обихода також заявили виданню про свої підозри з приводу його зникнення – у них були побоювання, що "Француза" вбили люди, які працюють на Сергія Пашинського в помсту за клонів.

За даними джерел видання в поліції Житомирської області, тіло Іллі Обихода знайдено в лісопосадці – воно було присипане землею.

Перед смертю хлопця явно катували – тіло роздягнуте майже догола, зламана щелепа. На голову чоловіка вбивці натягнули пластиковий мішок.

За попередньою інформацією, "Француз" був убитий пострілом в спину. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1, ст. 115 КК України – умисне вбивство.

Реакція Пашинського

Народний депутат Сергій Пашинський спростовує свою будь-яку причетність до цього злочину.

«Щойно потрапила на очі публікація «відомого» своєю об’єктивністю сайту «Страна.UA», в якій мене прив’язують до якогось вбивства начебто людини мого конкурента на виборах на Житомирщині» - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Пашинський наголосив, що повідомляв про всі правопорушення на виборах окружну виборчу комісії та територіальні органи Національної поліції.

«За моїми заявами дійсно порушено дві кримінальні справи», - заявив він.

«Я прошу керівника Національної поліції Сергія Князєва взяти розслідування цього злочину під свій контроль, та якомога швидше дати суспільству відповіді щодо обставин цього вбивства», - додав Пашинський.

Як повідомляв УНІАН, 22 липня з Києва до міста Коростень на Житомирщині прибував спецзагін поліцейських тактико-оперативного реагування (ТОР) патрульної поліції, щоб охороняти правопорядок на ОВК №64, де балотуються на парламентських виборах чинні народні депутати Володимир Арешонков і Сергій Пашинський.