У першій трійці лідерів – Кличко, Пальчевський і Попов / фото УНІАН

36% опитаних киян заявили, що підтримали б кандидатуру Віталія Кличка на посаду міського голови столиці, якби вибори мера проходили найближчим часом. 41% – тих, хто братиме участь у голосуванні 25 жовтня.

Про це свідчать результати свіжого соцопитування Центру Разумкова за 13 серпня.

Читайте також"Кіяни і кравасісі": Іво Бобул агітував за кандидата у мери Києва і зганьбився

Відео дня

Значно менше мешканців Києва підтримують Андрія Пальчевського, проте він другий за електоральними симпатіями – 8% і 9%. Главу КМДА часів Януковича Олександра Попова підтримують 7% і 8%.

Кандидатка у мери від «Слуги народу» Ірина Верещук отримує 5,5% та 6% підтримки, Сергій Притула – 5% і 5,5%, Ігор Смешко – 4% і 5%.

Скріншот

П’ятивідсотковий бар’єр не долають: Олександр Омельченко – 3% і 4%, Михайло Добкін – 3% і 3%, Олексій Гончаренко – 3% і 3%, Андрій Іллєнко – 2% і 2,5%, Микола Томенко – 2% і 2%, Борислав Береза – 2% і 2%, Олександр Дубінський – 1% і 1,5% та Юрій Левченко – 1% і 1%.

Вибори до міськради Києва

Найбільше голосів, згідно з опитуванням, респонденти віддали б партії «УДАР Віталія Кличка» (17% або 20% тих, хто голосуватиме на виборах і вже визначився з кандидатом).

За партію «Слуга народу» – 13% і 15%, «ОПЗЖ» – 10 і 11,5%, «Європейська солідарність» – 9% і 11%, «Партія Пальчевського» – 6% і 7%, «Батьківщина» – 5% і 5,5%, «Сила і честь» – 5% і 5,5%.

Скріншот

За п’ятивідсотковим бар’єром опиняються: «Голос» — відповідно 4% і 4%, «Партія Шарія» — 3% і 3,5%,  ВО «Свобода» — 3% і 3%, Партія «Єдність» —2% і 3%, Громадський рух «Рідна країна» — 2% і 2%, «Свої» —  1% і 1,5%, «Національний корпус» —1% і 1%, за кожну з інших політичних сил, що були представлені в опитувальнику — менш як 1% респондентів.

Місцеві вибори в Україні 2020: вибори мера Києва

  • ЦВК офіційно призначила місцеві вибори в Україні 2020 року на 25 жовтня.
  • 11 серпня Сергій Притула оголосив, що йде на вибори міського голови Києва від партії "Голос". Це друга спроба шоумена потрапити у велику політику.
  • 16 липня, партія "Слуга народу" провела праймеріз, за результатами якого вибрала Ірину Верещук кандидатом в мери Києва на майбутніх виборах.
  • Екс-нардеп і колишній мер Харкова Михайло Добкін також може балотуватися на посаду мера Києва і в липні вже випустив проморолик.
  • Партія "Батьківщина" висуватиме своїм кандидатом у мери Києва депутата чинного скликання Ради Олексія Кучеренка.
  • Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що не балотуватиметься в мери Києва на наступних виборах