Що не можна їсти на сніданок натщесерце / фото ua.depositphotos.com

Перший прийом їжі вважається найважливішим за день. Від сніданку залежить наше самопочуття протягом дня. Не всі продукти однаково корисні вранці на порожній шлунок. Лікарі вважають, що пропускати сніданок небажано, але і є деякі продукти натщесерце також не варто.

Раніше УНІАН називав найшкідливіші каші, які не варто їсти занадто часто.

Кава

Багато людей люблять пити каву вранці, але ця звичка може закінчитися гастритом. Кава має високу кислотність і негативно впливає на кислотність шлункового соку. А якщо напій гарячий, то біль в животі майже забезпечений. Каву краще пити злегка остиглу і тільки після сніданку, а не до нього.

Відео дня

Банан

Ці фрукти містять багато магнію, який, безсумнівно, потрібен організму. Але на порожній шлунок їх краще не їсти, щоб не порушити кальцієво-магнієвий баланс організму. 

Копченості 

Копченості взагалі не корисні для організму, а вживати їх на порожній шлунок тим більше не варто. Це дуже важка їжа для шлунка, яка довго перетравлюється і може викликати спазми.

Сирі овочі

Свіжі овочі безумовно дуже корисні, але не натщесерце. Їх краще з'їсти вже після сніданку або відкласти до обіду. У сирих овочах багато кислоти, яка подразнює шлунок і його слизові. Особливо багато кислот в помідорах, перці, цибулі, часнику.

Чому не можна їсти овочі вранці / фото depositphotos.com

Цитруси і цитрусовий сік

Причина, чому не можна їсти цитрусові вранці, така ж, як і у випадку з овочами. Вони багаті різними кислотами, які корисні для організму, але не натщесерце. Також в цитрусах багато цукру, що навантажує підшлункову.

Солодке

Бутерброд з джемом або солодкий круасан дуже приємно з'їсти на сніданок, але не дуже корисно. Наш організм не готовий перетравлювати солодощі з ранку. Після пробудження в організмі занадто мало інсуліну, щоб переварити солодку їжу. Такий сніданок може "забезпечити" вам стрибок інсуліну.

Пластівці і каші швидкого приготування

Каші швидкого приготування і солодкі кукурудзяні пластівці не варто їсти на сніданок. Як уже згадувалося, солодке погано перетравлюється зранку. Крім того, такі продукти зазвичай виготовляють з великою кількістю консервантів і шкідливих підсолоджувачів. Такий сніданок відноситься до швидких вуглеводів і відчуття голоду після нього повернеться дуже швидко.

Алкоголь

Скрасити свій сніданок ковтком вина - не найкраща ідея. Алкоголь категорично не можна пити натщесерце, інакше його токсичний вплив на організм посилиться, а рівень глюкози в крові різко впаде. Крім того, алкоголь викликає почуття голоду, через що ви можете переїсти за сніданком і потім страждати від тяжкості в шлунку.

Вас також можуть зацікавити новини: