Яка каша не корисна / фото ua.depositphotos.com

З самого дитинства батьки і старші нас привчили, що з ранку обов'язково потрібно їсти кашу, оскільки це корисно і поживно. І це правда, але тільки частково - в дійсності для вашого раціону підійдуть не всі з них, є корисні і шкідливі каші для організму людини, і, крім того, далеко не всі з них можна їсти на сніданок. Ось що ми знаємо про те, які каші шкідливі для здоров'я:

Найшкідливіші каші - поради фахівців

  • Антирейтинг в списку "шкідливі каші" на думку багатьох лікарів очолює манна каша. Коли справа доходить до манки, то всі чомусь переконані, що корисніше її навряд чи нічого немає, тому що нею напихали нас в дитячому саду - не будуть же дітям давати щось некорисне, так? Насправді ж манка чи не найбільш непотрібна каша в світі. Відомо, що манка - це дрібно перебита пшениця, що складається на дві третини з крохмалю. Крім того, в ній в кілька разів менше вітамінів, мікроелементів і мінералів, ніж в інших кашах. Манна каша стрімко підвищує рівень цукру в крові, після чого підшлункова починає виробляти велику кількість інсуліну. Це дуже шкідливо для діабетиків, а також для тих людей, які хочуть схуднути.
  • В рисовій каші, а саме в білому шліфованому рисі, майже немає корисних для людини вітамінів і мінералів. Вони видаляються під час його обробки. Лікарі кажуть, якщо часто їсти рисову кашу, у людини можуть з'явитися злоякісні утворення в шлунку.
  • Якщо називати каші, шкідливі для здоров'я, то вівсянка швидкого способу приготування також потрапляє в цей перелік: в ній практично немає поживних для організму речовин, в тому числі клітковини. Через таку вівсянку людина може захворіти на діабет, набрати зайву вагу, а також отримати проблеми з серцево-судинною системою.
  • На думку фахівців, найбільш непотрібна каша в світі - це кукурудзяна каша, в якій дуже високий рівень вмісту глюкози. Після її вживання значно підвищується рівень цукру в крові, а також потім людина може отримати зайву вагу.

Лікарі і дієтологи вважають, що це найбільш непотрібні каші, від частого вживання яких в їжу можна отримати зовсім не користь, а, скоріше, негативні наслідки для здоров'я.

Не всі каші можна їсти вранці / фото depositphotos.com

Чому кашу вранці їсти шкідливо - важливі нюанси

Відповідно до думки лікарів, відповідь на питання, яку кашу не можна їсти на сніданок, полягає в тому, наскільки сильно вона підвищує рівень цукру в крові. Тому каші, в яких багато глюкози (манна, кукурудзяна, вівсяна), вкрай небажано їсти людям, схильним до набору зайвої ваги. Через велику кількість вуглеводів ці каші швидко перетравлюються, і людина незабаром після їди знову відчує голод і знову буде змушена їсти. Крім того, у діабетиків буде різко скакати рівень цукру, що може привести до тяжких наслідків.

Відео дня

Раніше ми писали про те, як приготувати крупу без варіння, запропонувавши інструкції приготування манки, булгура і вівсянки. Якщо ви любите якусь із цих круп, обов'язково загляньте дізнатися ці прості лайфхаки.

Вас також можуть зацікавити новини: