Продукти від печії / фото ua.depositphotos.com

Відчуття сильного печіння в горлі і в стравоході називається печією. Виникає ця недуга через попадання соляної кислоти в стравохід. Якщо печія мучить вас часто - варто звернутися до гастроентеролога. Погане самопочуття при печії можна полегшити самостійно, якщо вживати певні продукти.

Раніше ми називали продукти, багаті залізом, які корисні для профілактики анемії.

Каша на воді

Рідкувата каша на воді обволікає слизові і заспокоює їх, усуваючи печію. При печії зазвичай варять вівсяну або перлову кашу. У страву не можна додавати спеції і молочні продукти.

Відео дня

Банан

Якщо печія не викликана хронічним захворюванням і виникає рідко, то банан полегшить самопочуття. Антациди і крохмаль в складі бананів нейтралізують дію кислоти, до того ж ці фрукти не кислі. 

Овочевий суп

При печії не рекомендується їсти сирі овочі, але допустимо з'їсти легкий овочевий супчик. Бажано не додавати в суп кислі овочі, такі як помідори і цибулю, але можна зварити суп з картоплі, моркви, гороху, стручкової квасолі і кабачків.

Шипшина

Чай з шипшини прекрасно бореться з печією і знижує кислотність середовища в стравоході. Чай не повинен бути дуже міцним, і додавати в напій цукор не варто.

Нежирне м'ясо

Якщо хочеться чогось м'ясного при печії - можна з'їсти трохи відвареного курячого філе без жиру. На гарнір можна подати кашу на воді або відварну картоплю.

Нежирна риба

Нежирні сорти риби дозволені при печії. При цьому рибу не можна смажити, але можна приготувати на пару або запекти. До нежирної риби відносяться судак, морський окунь, щука, кефаль, минтай, вобла, хек, лящ.

Знежирені молочні продукти

Якщо дуже хочеться молочних продуктів, то допустимо з'їсти трохи знежиреного сиру при печії, або випити склянку нежирного кефіру. Молочні продукти при печії не можна вживати на порожній шлунок і перед сном.

Вас також можуть зацікавити новини: