Супрун радить впустити у життя регулярні фізичні навантаження / фото pixabay.com

В.о. глави МОЗ Уляна Супрун розповіла про "рецепти" довголіття, посилаючись на генетика та патофізіолога Віктора Досенка. І це, звісно, не чарівні таблетки чи вітамінні комплекси, а спосіб життя.

Їх вона розкрила на своїй сторінці у Facebook. За словами Супрун, всі переваги цивілізації дуже допомагають почуватися безпечно і комфортно. Але постійний спокій, тепло та розслабленість не додають сил і здоров’я нашому організму.

Читайте також"Х**ло": Супрун застерегла українців від Путіна та холестерину

Відео дня

"Якщо хочемо бути здоровими та жити довго — треба виходити із зони комфорту! Впустіть у своє життя постійні фізичні навантаження, не переїдайте, а між м’ясом і овочами віддавайте перевагу овочам (хоча б іноді). Контрастний душ також дуже корисний. Можна навіть подумати про стрибки в ополонку", - радить в.о. глави МОЗ.

Та вона застерегла українців, щоб не починали новий спосіб життя занадто різко.

"Такі випробування для організму, як стрибки в ополонку, можна влаштовувати лише в тому разі, якщо ви повністю здорові, а перебувати у воді не довше 3-5 секунд. Зверніть увагу, що існує чимало захворювань та станів, при яких зимове плавання протипоказане", - додала Супрун. 

Раніше в.о. глави МОЗ Уляна Супрун розповіла, що існує багато причин, щоб рідше вживати червоне м'ясо, зменшувати розмір порцій та намагатися замінити його рослинними продуктами.