Ілюстрація / REUTERS

Алкоголь, зокрема, червоне вино, є контроверсійним напоєм.

Про це заявила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська під час чату на Главреді.

За її словами, користь вина сумнівна, так як вміст ресвератролу (антиоксиданту, який покращує стан судин) у ньому надзвичайно низький, а для того, щоб отримати достатньо ресвератролу, людині треба випити 40 літрів вина.

Відео дня

Читайте такожУ бюро ВООЗ в Україні назвали "більш-менш" безпечну дозу алкоголю

"З іншого боку, алкоголь погано діє на мозок і печінку. У жінок (таких досліджень багато) він збільшує ризик раку молочної залози. За умови, якщо його вживати кожен день. Тому червоне сухе вино можна вживати не щодня, не у великій кількості та з нагоди знаменних подій", - додала вона.

Нагадаємо, раніше вчені заявили, що помірне вживання вина працює тільки в тому випадку, якщо люди випивають не більше трьох келихів вина на тиждень. Раніше наука з'ясувала, що вина є цілий ряд переваг - від запобігання тромбів до зниження рівня цукру в крові.