Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська пояснила, що буде, якщо не їсти хліб зовсім і навіщо їсти його взагалі.
Читайте такожСупрун назвала продукти, які "вбивають" українців
За її словами, якщо хліб з подрібненого зерна, з великою кількістю висівок, то з'їдати кілька шматочків у день допустимо, пише "Главред".
"Тому що хліб покращує наш настрій, коли ми їмо, і дає відчуття ситості. Також він є джерелом нерозчинної клітковини, яка стимулює моторику кишечника", – нагадала експерт.
Водночас від всіх хлібів, виготовлених з білого очищеного борошна (батони, чіабати, булочки) та пофарбованого борошна (коричневий пухкий хліб), потрібно однозначно відмовлятися, наголосила Скиталінська.
Раніше в.о. глави МОЗ Уляна Супрун зруйнувала міфи про хліб на дріжджах.