За концентрацією вітаміну С полуниця поступається тільки деяким ягодам / фото УНІАН

Дієтолог Світлана Фус назвала полуницю потужним природним засобом для профілактики серцево-судинних, онкологічних та кишкових захворювань.

Полуниця — джерело багатьох вітамінів, каротину, фолієвої кислоти, мінералів, органічних кислот, клітковини й пектинів, написала вона на своїй сторінці в Instagram.

Читайте такожЩо заважає схуднути: дієтолог розкрила причину

Відео дня

Дієтолог зазначила, що у восьми середніх ягодах полуниці більше вітаміну С, ніж в апельсині.

Більш того, цей фрукт - некалорійний: лише 36-40 ккал в 100 г свіжої полуниці.

Також вона смачна як у гарячих стравах, так і при випічці. Варіантів поєднання величезна кількість.

"А для того, щоб зберегти максимум вітамінів у полуниці й для зимового періоду, краще її заморозити, ніж готувати варення", — порадила дієтолог.

Раніше виконуючка обов'язків глави МОЗ Уляна Супрун розповіла, що шовковиця — модний суперфуд, а не сміття під ногами. А вишні — не просто начинка для пирогів або сировина для наливки, а снодійне.