Що робити, якщо дитина часто хворіє / instagram.com/doctor_komarovskiy

Лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський розповів, як потрібно лікувати дитину, яка часто хворіє.

На своїй сторінці в Instagram педіатр відповів на запитання мами, однорічний син якої часто хворіє на бронхіт, чи варто використовувати антибіотики. 

Жінка, яка звернулася до лікаря, підозрює, що причиною частих застуд є віруси, які 6-річна донька приносить із садочка, але сама так часто не хворіє. При цьому всі аналізи у малюка в нормі.

Відео дня

Читайте такожКомаровський розповів, чи впливає хрещення на здоров'я дитини (відео)

Комаровський дійшов висновку, що бронхіт, швидше за все, інфекційний.

"Вірусні інфекції ніколи й за жодних обставин не лікуються антибіотиками, тим більше в ін'єкціях. Головне, що ви повинні зрозуміти: дитина при нормальному лікуванні не особливо боїться ГРЗ, набагато більше навантаження на організм - це саме лікування ГРЗ ліками", - стверджує педіатр.

Лікар нагадав батькам, що при лікуванні ГРЗ достатньо створити для дитини умови, які сприяють одужанню: менше годувати, більше поїти, підтримувати режим прохолодного повітря, промивати носа сольовими розчинами.

"Якщо ж кожне ГРЗ — привід колоти дитині антибіотики, то дійсно треба щось робити. Що робити? Перш за все читати, розбиратися, розуміти, які бувають хвороби й що треба робити, якщо ви не можете домовитися з лікарем", - підсумував Комаровський.

Раніше доктор Комаровський розповів, що робити, якщо дитина часто приносить воші зі школи.