Дитина регулярно приносить зі школи вошей. Що з цим робити, як зменшити ризик зараження? ⠀ Воші не стрибають на великі відстані. Воші можуть перескочити з однієї дитини на іншого, тільки тоді, коли є безпосередній контакт голова до голови. Тому звертаю увагу, що дитину треба вчити не стикатися власною головою з головою друзів, це раз. Ні в якому разі не обмінюватися предметами, наприклад, навушниками або шапками, це ваші особисті предмети. Звертаю увагу на те, що одяг дитини повинна бути з такого матеріалу, до якого не може зафіксуватися воша. ⠀ Отже, особиста гігієна, правильна одяг, ну і звичайно ж ви знаєте правильні методи лікування. Ще раз, головне ліки називається «перметрин». ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #воші #педикульоз #ліки #профілактика #гігієна #перметрин

Публікація від Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

Лікар Комаровський розповів, що робити, якщо дитина часто приносить воші зі школи.

Відео дня

Як він написав на своїй сторінці в Instagram, ці шкідливі комахи не можуть стрибати на великі відстані, а переносяться тільки при безпосередньому контакті голова до голови.

Читайте такожЛікар Комаровський попередив вагітних про серйозну небезпеку (відео)

Як уникнути зараження педикульозом в школі:

- навчити дитину не прихиляти свою голову до голови друзів;

- не обмінюватися особистими речами, такими як навушники або шапки;

- одяг дитини повинен бути з такого матеріалу, на якому не може зафіксуватися воша.

"Отже, особиста гігієна, правильний одяг, ну, і, звичайно ж, ви знаєте правильні методи лікування. Ще раз, головне ліки називається "перметрин", - підсумував Комаровський.

Раніше Євген Комаровський розповів, чому часто маленькі діти страждають через отруєння ліками.