Супрун наголосила, що від алкоголю вагітним треба відмовитися / zapitay.com.ua

Що дійсно можна робити вагітним, а від чого дійсно варто відмовитися, щоб не нашкодити дитині, розповіла Уляна Супрун, посилаючись на слова лікаря-гінеколога Наталію Лелюх.

Так, на своїй сторінці у Facebook Супрун наголосила, що вагітним можна й треба займатися спортом. А наявність протипоказань варто уточнити у свого лікаря, але їх насправді не так багато: кровотечі, гострі чи хронічні хвороби, неконтрольований тиск.

Крім того, вагітним потрібно повноцінно харчуватися. Не варто закидатися солодким чи смаженим, бо хочеться. Але при цьому не існує якоїсь особливої дієти для вагітних — усі поради щодо збалансованого харчування дорослих лишаються актуальними.

Відео дня

Читайте такожСупрун пояснила, як готуватися до вагітності

"Пийте достатньо води, уникайте нових продуктів, не їжте смаженого та копченого та не переїдайте", - радить колишня очільниця МОЗ.

"Вагітним жінкам можна літати літаком. Якщо немає особистих протипоказань, то декілька перельотів не завдадуть шкоди ані здоров’ю вагітної, ані малюку... Пийте достатньо води та вдягніть у дорогу компресійні панчохи — вони допоможуть уникнути набряків", - додала вона.

Супрун наголосила, що від алкоголю вагітним треба відмовитися. Він шкідливий у будь-якій кількості на всіх термінах вагітності, особливо — ранніх.

"Увесь алкоголь, який споживає вагітна, дістається і малюку. А його печінка та нирки ще не здатні виводити алкоголь з організму. Тож келих вина для дитини можна прирівняти за наслідками до сильного похмілля в дорослих", - наголосила вона.

Крім того, курити під час вагітності також вкрай шкідливо. Не наражайте дитину на небезпеку і відмовтеся від цієї звички, щойно дізналися про свій новий стан.