Вакцинацію проти грипу зробили майже 30 тис. киян / УНІАН

У Києві спостерігається зниження захворюваності на грип та ГРВІ.

Про це заявив перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Микола Поворозник, повідомили у прес-службі КМДА.

Читайте такожЧи вакцинуються українці - опитування (відео)

Відео дня

Він зазначив, що за 45-й тиждень зареєстровано 10 140 хворих на грип та ГРВІ. «Загалом у столиці спостерігається зниження захворюваності на грип та ГРВІ на 1,5% порівняно з попереднім тижнем. Зниження відбулося за рахунок дитячого населення. Так, дітей захворіло – 6 422 (зниження на 2,3%), дорослих – 3 718 особи (на рівні минулого тижня)», - цитують у прес-службі Поворозника.

Він уточнив, що до медичних закладів за 45-й тиждень госпіталізовано 135 осіб, із них 111 – діти. «З початку епідемічного сезону у щеплювальних кабінетах приватних клінік і комунальних закладів охорони здоров’я вакцинацією проти грипу охоплено 28 689 осіб», – додав він.

Загалом, наголошується у повідомленні, інтенсивність епідемічного процесу перебуває на низькому рівні, який не потребує введення додаткових заходів, та є нижчою базового показника на 55,3%. Наразі показник захворюваності становить 343,6.