В Ужгороді епідемічна ситуація із захворюваністю на дифтерію стабілізувалася / depositphotos.com

В Ужгороді епідемічна ситуація із захворюваністю на дифтерію стабілізувалася.

Про це повідомляє прес-служба Ужгородської міськради, посилаючись на інформацію, озвучену на сьогоднішньому засіданні протиепідемічної комісії.

«Минуло 1,3 максимальних інкубаційних періоди без виявлення нових випадків захворювань на дифтерію (із 24 жовтня 2019 року), що є ознакою локалізації спалаху», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що від початку спалаху було проведено біля 13 тисяч щеплень як дорослих, так і дітей, серед них – 2436 студентів університету, зокрема 1117 іноземних студентів.

У зв’язку з цим протиепідемічна комісія вирішила рекомендувати керівництву Ужгородського університету відновити навчальний процес студентів медичного факультету №2, однак разом із тим продовжити обмеження доступу до клінічних баз студентів медичних факультетів без документально підтверджених даних про вакцинацію до кінця навчального року.

Читайте такожСпалах дифтерії в Україні: що це за хвороба, як передається, симптоми (фото, відео)

Також керівництву закладу рекомендовано розробити механізми зарахування на навчання іноземних громадян із документально підтвердженими даними про щеплення, а студентів-громадян України за наявності картки профілактичних щеплень.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня з діагнозом «дифтерія» було госпіталізовано студента-іноземця, який навчається на 5-му курсі медичного факультету № 2 Ужгородського національного університету. Також було обстежено 121 студента та 2 осіб, які контактували з хворим.

22 жовтня до обласної інфекційної лікарні було госпіталізовано ще двох пацієнтів з діагнозом «дифтерія»

23 жовтня додатково у 12 осіб лабораторно визначили паличку дифтерії, їх усіх також госпіталізували.

Цього ж дня було використано всі вісім наявних у Закарпатській області доз протидифтерійної сироватки. Згодом у МОЗ України ухвалили рішення про перерозподіл 20 протидифтерійних флаконів сироватки для Закарпаття з інших регіонів України.

Також міська влада Ужгорода ухвалила низку обмежувальних заходів через спалах дифтерії. Зокрема, з 24 жовтня було призупинено навчальний процес для студентів медичного факультету №2.