Ілюстрація / REUTERS

Українцям, які перебувають в Китаї, дали рекомендації через новий вірус.

Про це повідомляє Генеральне консульство України в місті Гуанчжоу із посиланням на владу провінції Гуандун.

"Станом на 20 січня 2020 року в провінції Гуандун було зафіксовано 14 випадків зараження новим типом коронавірусу запалення легень (пневмонія), виявлені заражені пацієнти наразі отримують медичну допомогу", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що в даний час, у сезон підвищеної захворюваності на респіраторні інфекційні захворювання взимку та навесні, слід звернути увагу на необхідність провітрювання приміщень, особистий захист від переохолоджень та теплий одяг, миття рук, особисту гігієну та заняття фізичними вправами, по можливості також уникати публічних місць (скупчення великої кількості людей в одному місці).

Читайте такожУ Китаї вже шестеро людей померли від нового виду коронавірусу

"Одягайте респіратори для зменшення поширення мікробів. Якщо у вас лихоманка або симптоми інфекції, необхідно вчасно звернутися до медичного закладу", - додала місцева влада.

Як повідомляв УНІАН, даний вірус відноситься до групи коронавірусів і провокує в інфікованих ним людей розвиток пневмонії. Перші випадки зараження новим китайським вірусом були пов'язані з гуртовим ринком морепродуктів у місті Ухань. Крім білух та інших морських ссавців на цьому ринку до його закриття 1 січня, за інформацією деяких ЗМІ, продавалися також кажани, кури, кролики та змії. Один з цих видів, швидше за все, і став джерелом зараження.

Влада Китаю підтвердила, що коронавірус нового типу здатний передаватися в тому числі від людини до людини.

Національний інститут охорони здоров'я США працює над розробкою вакцини проти нового вірусу.