Ілюстрація / REUTERS

Кулінарними трендами сьогодні дуже сильно маніпулюють.

Про це розповів шеф-кухар, кулінарний експерт Євген Клопотенко, передає «Обозреватель».

Шеф-кухар, зокрема, розвіяв деякі міфи щодо модних страв.

Відео дня

Читайте такожСтавлення українців до їжі вимагає декомунізації - кулінарний експерт

"Знаєте, що таке кус-кус? Це пшениця. Знаєте, що таке манка? Це пшениця. Знаєте, що таке булгур? Це пшениця. Знаєте, що таке полба? Це пшениця. Все це – пшениця. Одна і та ж пшениця. Манка – типу не модно. А манка обсмажена – це вже кус-кус. Полба – це пшениця, яка була 150 років тому, на Закарпатті навіть знайшли її. У неї більше поживної цінності, окей. Так, там більше корисних речовин. Але це пшениця. Така ж пшениця. Все – тупо пшениця! Але там її ріжуть, там сушать, там по-іншому обробляють. Насправді, якщо ви просто поїсте пшениці – це те ж саме", – заявив шеф-кухар.

"Просто ідея в тому, що всі вважають, що полба – це щось нове. Або булгур – щось нове. Ні, це все пшениця. А чому у нас ніхто не їсть просто пшеницю? А тому, що це не модно", - зазначив експерт.

Він також додав, що трендами дуже сильно маніпулюють.

"Як і з вегетаріанством. Люди-вегетаріанці – це круто. Реально, я поважаю. Але вегетаріанство стало сектою. Якщо ти вегетаріанець, приходиш до мене в ресторан і кажеш: дайте мені вегетаріанське блюдо. Я кажу: у мене немає. Фуу! А я ж не приходжу в вегетаріанські ресторани і не вимагаю, дайте мені м'ясо? І не кажу – фуу, що у вас за ресторан, в вашому вегетаріанському ресторані навіть м'яса немає! Це досить погана штука, і вона погано впливає на весь світ. Я за те, щоб люди були вегетаріанцями – це круто і корисно. Але я проти того, щоб цим маніпулювали", – заявив Клопотенко.