Ілюстрація / REUTERS

Українська авіакомпанія SkyUp Airlines заявила про повну технічну готовність виконати спеціальний рейс для евакуації 51 українця з китайського міста Ухань, з якого почав поширюватися коронавірус COVID-19, після отримання відповідного погодження з боку Міністерства охорони здоров'я України.

Читайте такожУкраїнців після евакуації з Китаю розмістять на 14-денний карантин – МОЗ

Про це УНІАН повідомили у прес-службі української авіакомпанії SkyUp Airlines. «Це рейс на замовлення нашої держави, щоб повернути українців, які залишилися в Китаї, і в даному випадку ми виступаємо як перевізник, який зголосився підтримати цю ініціативу. Для того, щоб виконати рейс, нам необхідна «відмашка» від наших Мінінфраструктури, МОЗ та інших держорганів... Наразі точна дата не відома, вона обговорюється. За наявною на сьогодні інформацією, це буде єдиний рейс, під час виконання якого треба забрати 51 пасажира з міста Ухань», - повідомили у прес-службі.

Відео дня

Також в авіакомпанії зазначили, що після появи більш точної інформації про дату і час вильоту спецбортом авіаперевізник спільно з Міністерством охорони здоров'я організує брифінг, де повідомить про всі подробиці рейсу.

«Зараз ми тісно працюємо у зв'язці з держорганами, і тільки-но у нас буде точна інформація про дату і час вильоту, ми зробимо брифінг спільно з Міністерством охорони здоров'я, про що обов'язково повідомимо», - сказали в SkyUp.

Крім того, у прес-службі додали, що авіаперевізник повністю готовий до виконання цього рейсу і очікує фіналізації всіх етапів перевезення пасажирів з боку держорганів.

«З нашого боку ми підготувалися по максимуму: провели переговори з екіпажем, оскільки це дуже складна місія, підготували борт, і тільки-но нам дадуть інформацію про виліт, ми готові його виконати», - підсумували в прес-службі.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я планували евакуацію українців з Китаю на 11 лютого 2020 року, однак вона не відбулася.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу, що передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

11 лютого міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька заявила, що в Україні перевіряють на інфікування коронавірусом п'ятьох осіб, в основному це люди, які приїхали з Китаю.

Авіакомпанія SkyUp зареєстрована в Києві в 2016 році, а засновником є компанія "ACS-Україна" Тетяни Альби і Юрія Альби, яким також належить туроператор Join Up.