Ілюстрація REUTERS

В Україні не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Читайте такожВ Україні евакуйованих із Хубея ізолюють на 14 днів

Відео дня

"Станом на 9 лютого 2020 року у світі лабораторно підтверджено 37575 (+2666 випадків за добу) випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, з них 813 (+89 випадків за добу) закінчились смертю", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 72% усіх випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, зафіксовано в одній провінції Китаю - Хубей.

За межами Китаю зафіксовано 310 випадків у 24 країнах світу, з них один з летальними наслідками (мешканець Китаю, який відвідував Філіппіни).

У країнах Європи зареєстровано 37 випадків (Німеччина - 14; Франція - 11; Великобританія - 3; Італія - 3; Росія - 2; Фінляндія, Швеція, Іспанія та Бельгія по одному випадку).

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу.