Ілюстрація / REUTERS

Мешканку Краматорська, яка нещодавно повернулася з Таїланду, 5 березня госпіталізували з підозрою на коронавірус.

Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.

Зазначається, що діагноз коронавірус у госпіталізованої мешканки Краматорська наразі не підтверджено. Орієнтовний час проведення дослідження - 6 березня.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус в Україні: школи та дитсадки Чернівецької області закрили на карантин

"5 березня, мешканку Краматорська, яка повернулась з Таїланду було госпіталізовано з симптомами ГРВІ. Відповідно до протоколу та алгоритму дій, лікарі вжили всіх відповідних заходів, ізолювали хвору та взяли біологічний матеріал, який було направлено о 06:40 до ДУ "Центр громадського здоров’я МОЗ України" у м. Київ. Станом на 18:00 годину (5 березня - ред.) діагноз коронавірус у госпіталізованої мешканки Краматорська не підтверджено. Наразі госпіталізована краматорчанка знаходиться під наглядом спеціалістів. Як зазначалося раніше, вона почуває себе на багато краще. Орієнтовний час проведення дослідження - 6 березня", - йдеться в повідомленні.

В ОДА запевнили, що Донеччина повністю готова до будь-якого розвитку ситуації - лікарні обладнані необхідним, підготовані до можливого прийому пацієнтів, лікарі навчені необхідному алгоритму дій.

Як повідомляв УНІАН, 3 березня в Україні було підтверджено перший випадок інфікування новим коронавірусом - його виявили у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців. Чоловік із 29 лютого перебуває в обласній лікарні. Його стан покращується. Дружина не має ознак захворювання, але згодом через протести сусідів вона погодилась на обсервацію.

На сьогодні в лабораторії МОЗ досліджується ще 10 біологічних зразків на наявність нової коронавірусної інфекції.