Про випадок виявлення коронавірусу повідомили на брифінгу / фото УНІАН

В Україні зафіксовано перший випадок нового коронавірусу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив на брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

"Вчора я вам говорив, що у нас є чотири випадки з підозрою, сьогодні ця підозра підтверджена у однієї людини", - сказав він.

Відео дня

"Всі матеріали і зразки передано до вірусологічної лабораторії ВООЗ, але випадок зареєстровано в Україні, і ми розпочали працювати з контактними людьми, з якими контактувала ця людина", - додав Ляшко.

За його словами, підозра підтверджена у чоловіка, який повернувся з країни, де зафіксовано поширення коронавірусу. 

Читайте такожТерміновий брифінг МОЗ щодо коронавірусу: відео

"Було проведено температурний скринінг, температура у людини була нормальна, після цього він через державний прикордонний пункт в'їзду в Україну повернувся в Чернівецьку область. У Чернівецькій області також було додатково проведено температурний скринінг. Людина подорожувала країнами, де було зафіксовано коронавірус. Сім'я, яка подорожувала, це були чоловік із жінкою, вони самоізолювалися, і буквально через два дні після самоізоляції у людини з'явилися симптоми, які говорили про те, що може виникнути коронавірусна інфекція", - сказав він.

Ляшко зазначив, що у МОЗ почали працювати з особами, з якими контактувала ця людина.

"Контактних осіб небагато. Про всіх їх відомо місцевим епідеміологам, і зараз вони реально працюють з контактними особами. Всі інші перебувають в режимі самоізоляції. Тому система продемонструвала свою готовність до першого випадку", - заявив він.

Він також додав, що найближча контактна людина - це дружина, яка подорожувала з чоловіком, вона наразі перебуває в самоізоляції.

Нагадаємо, 2 березня Ляшко заявив, що у Києві перевіряють на коронавірус трьох іноземців, у Чернівцях - підозра у людини, яка повернулась з Італії.

Як повідомлялося, станом на 3 березня у світі зареєстровано 90 тис. 937 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 тис. 117 летальні, одужали 48 тис. 017 осіб.