Спецбригади у ТРЦ Києва перевірятимуть людей на коронавірус / фото УНІАН

З 12 березня у торговельно-розважальних центрах Києва працюватимуть спецбригади для виявлення людей з ознаками захворювання на коронавірусну інфекцію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан, коментуючи обмежувально-профілактичні заходи, що запроваджуються в столиці з 12 березня через коронавірусну інфекцію.

Читайте такожУ Києві до кінця березня скасують масові богослужіння та заходи в театрах і музеях

«Що стосується торговельних центрів, то є чіткий алгоритм дій самих представників торговельних центрів та суб’єктів господарювання. Цього повинні дотримуватись самі суб’єкти господарювання. У кожному торговельному центрі завтра будуть працювати бригади, які будуть оглядати людей, при необхідності - проводити температурний контроль. А якщо буде температура підвищена – рекомендуватимуть звернутися за медичною допомогою», - сказав Рубан.

За його словами, у коронавірусної інфекції є чітка симптоматика – кашель, підвищена температура, нежить, які проявляються візуально, тому виявити хворих людей не складно.

Як повідомляв УНІАН, 12 березня у столиці вводять превентивні заходи, щоб убезпечити мешканців від захворювання смертельним коронавірусом. Зокрема, обмежать освітній процес закладах середньої та вищої освіти, і проведення масових заходів.

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, своєю чергою, наголосив, що йдеться не про карантин, а обмежувально-профілактичні заходи.