Ілюстрація REUTERS

Рішення про запровадження з 12 березня обмежувальних заходів стосується всіх підприємств та господарств Києва незалежно від форми власності.

Як передає кореспондент УНІАН, на цьому наголосив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на брифінгу щодо запровадження у столиці обмежувально-профілактичних заходів.

За його словами, рішення прийнято сьогодні на засіданні постійної комісії КМДА з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Читайте такожВ Україні оголосили загальнонаціональний карантин

«Рішення постійної комісії є обов’язковим до виконання усіма підприємствами, господарствами незалежно від форми власності на території, яку представляє ця комісія, тобто це міста Києва в цілому», - заявив Поворозник.

Він нагадав, що рішення передбачає обмеження навчального процесу, а також масових заходів у столиці.

«Вирішено обмежити проведення масових заходів, таких як спортивні заходи, концерти, семінари тощо, коли кількість присутніх на них буде понад 60 осіб», - зауважив він.

«Це не є карантином, це є обмежувально-профілактичні заходи», - підкреслив Поворозник.

За його словами, комісія ще 6 березня обговорювала такі заходи. «Через 4 дні, які пройшли, у зв’язку зі спалахом, розповсюдженням карантину, в першу чергу у Європі, з якою є потужне авіасполучення, прийнято рішення про обмежувально-профілактичні заходи. Хочу нагадати, що країни, які вчасно ввели, а це більшість країн Європи, в яких є захворювання, і також один випадок є в Україні, поки що їм вдається стримати розповсюдження коронавірусу. Я сподіваюсь, що такими заходами, які плануємо ввести в Києві, ми зможемо забезпечити стабільну роботу міста і не розповсюдити захворювання на новий штам коронавірусу», - сказав перший заступник голови КМДА.

«Нам краще на сьогодні попередити пожежу, ніж потім її намагатися погасити», - зауважив Поворозник.

За його словами, контролюватимуть виконання рішення комісії поліція та столичне відділення Держпродспоживслужби.

«Виконання цього рішення - на підставі відповідних законів і кодексів. За це є адміністративна і кримінальна відповідальність», - заявив Поворозник.

«Нам краще на сьогодні попередити пожежу, ніж потім її намагатися погасити», - зауважив Поворозник.