Лікувальні властивості яєчної шкаралупи
Лікувальні властивості яєчної шкаралупи

Лікувальні властивості яєчної шкаралупи

16:53, 17.10.2007
4 хв.

Біохімічний склад яєчної шкаралупи подібний до складу кісток та зубів людини, крім того, вона - чудовий засіб для виведення радіонуклідів...

 

Куряча яєчна шкаралупа має різноманітне практичне застосування. Садівники і городники використовують її як ефективну мікроелементну добавку в ґрунт. Існує спосіб відбілювання білизни за допомогою яєчної шкаралупи. Її додають у воду, призначену для кип`ятіння білизни. Але це не все і не головне.

У стародавніх лікарських порадниках у складі багатьох цілющих сумішей згадуються як компоненти курячі яйця разом зі шкаралупою або сама шкаралупа. Угорський лікар Кромпехер та група медиків і біологів зацікавилися корисними для здоров`я властивостями шкаралупи курячих яєць. Понад 10-річні дослідження виявили, що яєчна шкаралупа - ідеальне джерело кальцію, який легко засвоюється організмом.

Відео дня

Шкаралупа курячих яєць, яка на 90% складається з карбонату кальцію, засвоюється досить легко. До того ж вона містить усі потрібні для організму мікроелементи: мідь, фтор, залізо, марганець, молібден, фосфор, сірку, цинк, кремній та інші - усього 27! Біохімічний склад яєчної шкаралупи подібний до складу кісток та зубів людини, крім того, вона - чудовий засіб для виведення радіонуклідів і може ефективно використовуватися в осередках радіоактивного зараження, тому що перешкоджає нагромадженню в кістковому мозку стронцію-90. Введення в їжу подрібненої шкаралупи курячих яєць виявило її високу терапевтичну активність і відсутність будь-якого побічного впливу, у тому числі бактеріального зараження. Цього не можна сказати про шкаралупу качиних яєць, котра часто буває інфікована і для застосування не придатна. Особливо корисна шкаралупа курячих яєць маленьким дітям, починаючи від року, адже в їхньому організмі процеси утворення кісткової тканини йдуть найінтенсивніше і потребують безперебійного надходження кальцію. На основі своїх досліджень лікар Кромпехер дає такі рекомендації:

-  обов`язкова шкаралупова профілактика в період вагітності;

-  надзвичайно бажана для дітей від 1 до 6 років;

-  бажана в підлітковому і юнацькому віці (до 19-20 р.);

-  профілактика двічі на рік корисна для дорослих з метою запобігання захворюванням хребта, карієсу зубів і остеопорозу.

Методика застосування шкаралупи курячих яєць дуже проста. Яйця попередньо миють теплою водою з милом, добре обполіскують. У більшості випадків шкаралупа не потребує спеціальної стерилізації. Готуючи маленьких дітей, слід на 5 хвилин поміщати її у киплячу воду. Шкаралупа від яєць, зварених вкруту, також активна, разом з тим вона цілком готова до використання, пройшовши стерилізацію в процесі варіння. Дозування - від 1,5 до 3 грамів щодня, залежно від віку. Розтирати на порошок шкаралупу ліпше в ступці: помічено, у разі використання кавомолки препарат втрачає деякі активні властивості. Їсти найліпше вранці - з сиром або кашами. В аптеках західних країн порошок зі шкаралупи курячих яєць продається з 1970 року.

У маленьких дітей дуже часто спостерігається діатез алергійного походження, який завдає батькам чималого клопоту. Візьміть на замітку стародавній рецепт, опублікований у книзі І.П.Неумивакіна і Л.С.Неумивакіної "Здоров`я у ваших руках". Свіже яйце відварити вкруту, зняти шкаралупу, ретельно видалити всередині плівку. Шкаралупу підсушити протягом 2-3 годин (не на вогні і не під прямими сонячними променями) і подрібнити у порцеляновій ступці на пудру. Дитині від 6 місяців до 1 року дають пудру на кінчику ножа, від 1 до 3 років у два рази більше. У 5-7 років - уже половину подрібненої шкаралупи. Перед тим як давати дитині порошок, видавіть у нього кілька крапель лимонного соку, хімічні реакції, які відбудуться внаслідок цього, перетворять речовини, що містяться в шкаралупі, на добре засвоювані організмом сполуки. Вживати щодня від одного до кількох місяців. Метод абсолютно нешкідливий. Як наслідок, дитина згодом не реагуватиме на ті продукти, які раніше спричиняли діатез.

Ольга Пащенко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся