Скільки вітаміну С міститься в одному лимоні? / фото ua.depositphotos.com

Дієтолог Світлана Фус розповіла, що в лимоні не так багато вітаміну С, як всі звикли думати. Вона запевнила, що орієнтуватися на вживання тільки цього цитрусового як джерела вітаміну С взимку не слід.

Цей популярний міф дієтолог зруйнувала на своїй сторінці у Facebook.

"Зазвичай нам достатньо 1-2 дольки лимона у чай. А в одній дольці тільки 3-4% денної норми аскорбінової кислоти. Крім того, значна частина вітаміну руйнується в гарячому чаї", - наголосила Фус.

Відео дня

Читайте такожВся правда про вершкове масло: нутриціолог розвіяла міфи про популярний продуктВона порівняла вміст вітаміну С в середньому апельсині і лимоні: в першому - 70-80 мг, а в другому - всього 48 мг. І так, з'їсти цілий лимон набагато складніше.

Дієтолог радить вживати різноманітні овочі, фрукти і ягоди - свіжі, заморожені або квашені, щоб постійно підтримувати в організмі достатню концентрацію вітаміну С.

За допомогою цих продуктів можна заповнити потребу організму у вітаміні С:

  • 100 г капусти, 1 яблуко, 30 г чорної смородини, 1 помідор;
  • 40 г болгарського перцю;
  • 200 г цвітної капусти (на парі).
false

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я рекомендували українцям частіше бувати на свіжому повітрі, щоб отримувати денну порцію вітаміну D - для цього буде достатньо 20-хвилинної прогулянки, навіть незважаючи на невелику кількість сонячного світла взимку.

Вас також можуть зацікавити новини: