В Україні планують легалізувати медичний канабіс / фото REUTERS

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів про майбутні рішення щодо застосування в Україні медичного канабісу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на питання щодо реалізації результатів опитування президента та відповідних законодавчих ініціатив.

Читайте такожДоступна "травка". Навіщо Україні легалізована марихуана

Відео дня

Арахамія зазначив, що рішення стосовно застосування медичного канабісу вже "майже готове".

"Ви ж розумієте, що таке медичний канабіс. Ми не кажемо про вирощування в Україні і таке інше. І ми вирішили, що можемо без законопроекту, а актами Кабміну, фактично, вирішити це питання. Так званий "червоний рецепт" - це всі опіати, вони йдуть за "червоним рецептом". Додати просто в цей список всі ліки, яких потребують онкохворі та інші", - сказав він.

За словами Арахамії, пропонується розширити список цих препаратів, і протестувати такий механізм допомоги хворим протягом 3-4 місяців.

"Я вважаю, що це не буде викликати ніяких проблем... Тоді вже можемо розглядати безпосередньо в парламенті питання локалізації - тобто, виробництва цих ліків на території України. А поки що можна використовувати імпортні препарати", - пояснив Арахамія.

Своєю чергою голова партії "Слуга народу", перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко зазначив, що у парламенті зареєстровано законопроект про зменшення кількості народних депутатів до 300 осіб.

"Він готовий до голосування, наскільки я знаю. Тут питання просто порядку денного, чи будемо ми готові. Там треба 300 голосів. Чи буде підтримка інших фракцій, чи буде мобілізація нашої фракції", - додав він.

Всеукраїнське опитування і медичний канабіс

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Одночасно з ними проводилось загальнонаціональне опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським. Кожному українцю пропонували відповісти на п'ять запитань: чи підтримує він запровадження довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах; чи підтримує створення на Донбасі вільної економічної зони; чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300 осіб; чи підтримує громадянин легалізацію медичного канабісу для зменшення болю у тяжкохворих; чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.