Дієтологи назвали найкращі протизапальні продукти / колаж УНІАН, фото pixabay.com, ua.depositphotos.com

Білок відіграє ключову роль у зменшенні запалення і підтримці метаболічного здоров'я - двох факторах, які можуть зробити схуднення досяжним і стійким.

"Вибір протизапальних білків допомагає знизити хронічне запалення, яке сприяє інсулінорезистентності. При високій інсулінорезистентності підвищується рівень цукру в крові, активізується накопичення жиру, і схуднення може стати складнішим", - зазначила дієтологиня Кейтлін Хіпплі, пише Eatingwell.

Найбільш рекомендовані дієтологами протизапальні білки

1. Жирна риба

Відео дня

Багата на омега-3 жирні кислоти, риба підтримує здоров'я серця, мозку і допомагає зменшити запалення. "Лосось - моє улюблене і найрекомендованіше джерело білка під час дотримання протизапальної дієти завдяки високому вмісту омега-3 жирів і мікроелементів", - сказала дієтологиня Ліндсі Фенкл.

Ці корисні жири також можуть знижувати артеріальний тиск, рівень тригліцеридів і підтримувати здоровий рівень холестерину - показники, які часто порушуються у людей з інсулінорезистентністю.

2. бобові

Квасоля і сочевиця, багаті на клітковину, рослинний білок і антиоксиданти, які підтримують здоров'я кишківника і зменшують запалення. "Завдяки клітковині та поліфенолам квасоля та сочевиця заслуговують на звання джерела рослинного білка. Вони знижують запалення і сприяють стійкому схудненню, покращуючи здоров'я кишківника і борючись з окислювальним стресом",- зазначила Гіпплі.

Дослідження показують, що бобові можуть сприяти виробленню організмом більшої кількості гормонів, що регулюють апетит, і посилюють відчуття ситості. Це досягається завдяки вмісту білка та кальцію.

3. Пісне м'ясо

Курка, індичка, оленина та м'ясо бізона багаті на білок і містять менше насичених жирів, що робить його ідеальним варіантом для тих, хто прагне зменшити запалення і схуднути.

"М'ясо дичини, таке як оленина, лось і бізон, як правило, більш пісне, багате на залізо і вирощене без добавок, характерних для м'яса, вирощеного традиційним способом", - пояснила Фенкл.

Це м'ясо містить низку протизапальних речовин, включно з цинком і селеном, які підтримують імунну регуляцію і допомагають нейтралізувати окислювальний стрес.

4. тофу і темпе

Ферментовані соєві білки, включно з тофу і темпе, багаті на повноцінний білок та ізофлавони - сполуки з протизапальною та антиоксидантною дією. Ці переваги особливо цінні для зниження рівня маркерів запалення і підтримки чутливості до інсуліну, що може полегшити контроль ваги.

Ферментовані соєві продукти, такі як темпе, також можуть підтримувати здоров'я кишківника, сприяючи зростанню корисних бактерій і зменшенню запалення в травному тракті, особливо в поєднанні з дієтою, багатою на клітковину. Дослідження показують, що здоров'я кишкової мікробіоми може мати значний вплив на обмін речовин і масу тіла.

Інші новини про схуднення

Дієтолог назвала найефективніші продукти для схуднення після 40 років. Вона сказала, що для досягнення успіху здорове харчування краще поєднувати із силовими тренуваннями.

Вас також можуть зацікавити новини: