Названо кращі вправи, які потрібно робити всім, кому за 40

Дорослі, які регулярно займаються аеробними тренуваннями та фізичними вправами, можуть зменшити ймовірність падінь та переломів.

Тренувальні вправи потрібні для підтримки сили, гнучкості і загального стану здоров'я з віком. Деякі з них стають особливо корисні з віком.

Тренер Кайрі Фурр поділилася 10 кращими вправами на фізичну підготовку, які потрібно виконувати після 40 років, пише Eatthis. Ці рухи допоможуть залишатися активними, енергійними і уникати травм. 

Дослідження показують, що дорослі, які регулярно займаються аеробними тренуваннями і тренуваннями з навантаженням, можуть знизити ймовірність падінь і переломів, а також ризик хронічних захворювань, одночасно покращуючи загальну якість життя з віком. 

Швидка ходьба - відмінна вправа для серцево-судинної системи з низьким рівнем впливу для людей старше 40 років. "Швидка ходьба - ефективна вправа для серцево-судинної системи. Прогулянка в темпі, який збільшує частоту серцевих скорочень... може принести користь людям різного віку, особливо тим, хто старше 40 років", - сказала тренер.

Їзда на велосипеді - ще одна вправа, яка забезпечує фантастичне тренування серцево-судинної системи і при цьому дбайливо впливає на суглоби. Фурр радить виконувати цю вправу три-п'ять разів на тиждень по 30-60 хвилин за сеанс. 

Плавання - відмінне тренування для всього тіла, легке для суглобів і підходить для всіх. "Можна плавати два-три рази на тиждень по 30-45 хвилин за сеанс", - сказав Фурр.

Тренування з смугою опору - еспандери ідеально підходять для людей старше 40 років, оскільки вони не навантажують суглоби і дозволяють виконувати широкий спектр вправ, що задіюють кілька груп м'язів. Крім того, це ефективний спосіб наростити силу і поліпшити м'язовий тонус. "Тренування з еспандерами забезпечують як силу, так і користь для серцево-судинної системи. Це може покращити гнучкість та загальну фізичну форму. Тренуйтеся з еспандером два-три рази на тиждень, виконуючи два- три підходи по 10-15 повторень в кожній вправі", - порадив тренер.

Кругове тренування з власною вагою поєднує в собі силові і кардіовправи. Крім того, дослідження показують, що цей тип вправ допомагає поліпшити загальну фізичну форму, наростити м'язову силу і прискорити обмін речовин, не забираючи багато часу протягом дня.

"Кругові тренування з вагою тіла - це серія вправ, що виконуються послідовно з мінімальним відпочинком між ними, наприклад, присідання, віджимання, випади та планка", - пояснив Фурр. "Кола можна виконувати як інтервали, так і з певними повтореннями. Намагайтеся робити до двох або трьох занять на тиждень, виконуючи три-чотири кола з 10-15 повтореннями у вправі", - розповів фахівець.

Йога - може поліпшити вашу рівновагу і поставу - два важливих компоненти здорового старіння. "Йога може бути чудовою вправою для людини в будь-якому віці. Це може допомогти покращити гнучкість, рівновагу, одночасно сприяючи розслабленню та зменшенню стресу. Проводьте два або три заняття йогою на тиждень, відвідуйте заняття або дивіться онлайн-відео по 30-60 хвилин за сеанс", - сказав фахівець.

Пілатес - відмінний вибір для поліпшення сили корпусу, рівноваги і гнучкості, який підійде людям від 40 років і старше. Фурр пояснив: "Займайтеся два-три рази на тиждень, беручи участь у заняттях під керівництвом інструктора протягом 45-60 хвилин".

Веслування - ще одне тренування для всього тіла з низьким навантаженням, яка особливо ефективне для зміцнення верхньої частини тіла, ніг, а також поліпшення здоров'я суглобів і серцево-судинної системи. "Намагайтеся робити до двох або трьох занять по 20-30 хвилин на тиждень", - зазначив тренер.

Тай Чи - це традиційна китайська практика і м'яка вправа, яка зосереджена на повільних, плавних рухах і глибокому диханні.

Високоінтенсивне інтервальне тренування (HIIT) - включає чергування коротких періодів інтенсивних вправ і коротких періодів відпочинку або активності нижчої інтенсивності. Цей тип вправ - чудовий спосіб покращити серцево-судинну систему, спалити калорії та прискорити метаболізм. "Виконуйте два-три сеанси HIIT протягом 20-30 хвилин на тиждень", - сказав Фурр.

Інші новини про пльзе вправ

Багатьох людей цікавить, як дожити до 100 і залишитися при цьому здоровим. Виявляється, є головна вправа, яку виконують довгожителі, і вона дуже проста. Ходьба є кращою вправою для здорового старіння. Фізіотерапевт Лекс Гонсалес зазначив, що ця вправа покращує кровообіг, завдяки йому серце стає здоровішим, підтримується здоров'я суглобів, вони зберігають рухливість.

Вас також можуть зацікавити новини: