Медик розповів, що потрібно робити, щоб увійти здоровими в старість / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com

Багатьох людей цікавить, як дожити до 100 і залишитися при цьому здоровою людиною. Як виявляється, є головна вправа, яку виконують довгожителі, і вона дуже проста.

Ходьба є найкращою вправою для здорового старіння, публікує відомості фізіотерапевта Лекса Гонсалеса видання Parade. Експерт зазначив, що ця вправа покращує кровообіг, завдяки їй серце стає здоровішим, підтримується здоров'я суглобів, вони зберігають рухливість.

Також, за словами медика, завдяки ходьбі людина не втрачає координацію, зберігає можливість тримати рівновагу і тому знижується ризик падінь. Лікар підкреслив, що великою перевагою ходьби є те, що для виконання цієї вправи не потрібно витрачати гроші, зокрема, на спеціальне обладнання.

Відео дня

"Ходьба - настільки важлива вправа для літніх людей, що її вважають шостою життєво важливою ознакою (п'ять інших - артеріальний тиск, частота серцевих скорочень, частота дихання, температура й насичення киснем)", - поділився фізіотерапевт.

Ми з вами розібралися, що потрібно робити, щоб дожити до 100 років і залишатися здоровими, - за словами Гонсалеса, варто просто ходити.

Журналісти зазначили, що у "блакитних зонах" - це регіони світу, де люди дуже часто доживають до 100 років і мають хороший стан здоров'я, саме ходьба є головним видом фізичних навантажень. Там люди гуляють протягом дня і не займаються інтенсивними тренуваннями.

Цікаві новини про здоров'я - сьогодні це варто прочитати

Дослідники з французького університету Сорбонна дізналися, коли не можна їсти вечерю.

Вчені дійшли висновку, що людям, які їдять після 21:00, загрожують серйозні проблеми - інсульт, а також серцевий напад. Доктор Дана Коен поділилася, що ідеальний час для вечері - 17-19 годин.

Вас також можуть зацікавити новини: