Лихоманка денге може стати характерною для Європи і США: у ВООЗ назвали причину

Це матиме значний вплив на системи охорони здоров'я Європи, каже головний науковий співробітник Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Зміна клімату призведе до того, що інфекційна хвороба денге стане ендемічною у деяких частинах Європи та США. Про це заявив головний науковий співробітник Всесвітньої організації охорони здоров'я Джеремі Фаррар, пише Politico.

За його словами, комарам, які переносять вірус, подобається теплий і вологий клімат, і цього літа вони вже поширилися Європою.

Враховуючи, що в країнах з року в рік відбувається потепління, "лихоманка денге стане ендемічною, особливо в Сполучених Штатах і в деяких частинах Європи", - сказав він.

Фаррар попередив, що це матиме суттєвий вплив на системи охорони здоров'я Європи. За його словами, кожна дитина потребує інтенсивної допомоги, коли її госпіталізують з лихоманкою денге. "Це вдарить по нашій системі охорони здоров'я", - зазначив він.

Експерт вважає за необхідне переглянути ризики зміни клімату для нашого здоров'я.

"Я не думаю, що ми досить переконливо довели, що клімат є проблемою охорони здоров'я. Ми не розглядали клімат як проблему охорони здоров'я. Ми не доводили, що насправді це остання можливість за століття. Нам потрібно змінити наратив", - сказав Фаррар.

Лихоманка денге - попередження ВООЗ

Як повідомляв УНІАН, раніше у ВООЗ попередили, що лихоманка денге стане серйозною загрозою на півдні США, півдні Європи і в деяких частинах Африки. Усе через глобальне потепління, яке створить умови для поширення комарів, які переносять цю інфекцію.

Вас також можуть зацікавити новини: