Укус комара вбив дівчину / facebook.com/apitchaya.jareondee

Через три дні після укусу комара в Таїланді померла 25-річна стюардеса авіакомпанії Thai Lion Air. Організм дівчини відмовився боротися з лихоманкою денге.

Читайте такожНігерією поширюється дуже небезпечна лихоманка

До лікаря звернулася вся сім'я дівчини з одними й тими ж скаргами — сильна лихоманка й головні болі. Після обстеження з'ясувалося, що у родичів лихоманка денге, повідомляє Daily Star.

Відео дня

Тільки організм стюардеси не зміг впоратися з вірусом. Після трьох днів сильної лихоманки у неї сталася внутрішня кровотеча, шок й відмова органів.

Передача інфекції відбувається разом з укусом комара. Зараз у Таїланді їх дуже багато, бо в країні у самому розпалі сезон дощів.

Довідка УНІАН. Лихоманка денге (костоломна лихоманка, суглобова лихоманка, лихоманка жирафів, фінікова хвороба) — гостре трансмісивне вірусне захворювання. Протікає з лихоманкою, інтоксикацією, міалгією, артралгією, висипом і збільшенням лімфатичних вузлів. При деяких варіантах лихоманки денге розвивається геморагічний синдром. У невеликій кількості випадків захворювання переростає у важку лихоманку денге, що призводить до кровотечі, низького рівня тромбоцитів і "витоку" плазми крові, або синдрому шоку денге, де виникає небезпечно низький кров'яний тиск.