DIMM's BLOG

Співробітники Служби безпеки України припинили постачання небезпечних м’ясопродуктів до дитсадків Житомира і Житомирського району та лікарень регіону.

Про це УНІАН повідомили у прес-групі СБУ у Житомирській області.

Читайте такожЕксперти розповіли, чому в Україні небезпечно купувати рибні продукти

Відео дня

Як зазначається у повідомленні, бізнесмена, який займався цією незаконною діяльністю, викрили в рамках заходів із захисту продовольчої безпеки країни. Обшуки у фігурантів справи проводилися сьогодні, 30 січня.

«Правоохоронці встановили, що бізнесмен зареєстрував для участі у тендерах кілька комерційних структур, які на «папері» вирощували худобу. Через корупційні зв’язки із одним з чиновників тендерного комітету ділок став переможцем конкурсу на постачання м’ясопродукції до соціальних закладів регіону на суму майже 16 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Оперативники задокументували, що зловмисник закуповував продукцію у третіх осіб та на спеціальному обладнанні «начиняв» м’ясопродукти хімічними сполуками і консервантами, вміст яких заборонений умовами тендеру.

«Оборудка дозволяла комерсанту, зокрема, збільшувати вагу м’яса, що постачалося за кошти міського та обласного бюджетів. Отриманий навар бізнесмен переводив у готівку через підконтрольні фіктивні підприємства на підставі фальсифікованих договорів», - зазначили в СБУ.

Правоохоронці провели низку обшуків на виробництві, робочих місцях та вдома у фігурантів справи, у тому числі і у працівника Житомирської міської ради та ветлікаря, який видавав необхідні документи про якість м’ясопродукції.

Оперативники виявили три лініїзі «збагачення» м’яса хімічними сполуками, понад 10 тонн небезпечної готової продукції, вилучили фінансово-господарську документацію та банківські картки з доказами проведення оборудки.

Наразі у рамках кримінального провадження тривають слідчі дії

Перевіряється можлива причетність до оборудок інших посадовців держустанов, які за своїми посадовими обов’язками мали б контролювати якість продукції підрядника.

Зазначається, що операцію проведено спільно зі слідчими управління фінансових розслідувань ГУ ДФС України в Житомирській області під процесуальним керівництвом прокуратури.