Пари можуть спати окремо, якщо їм так комфортно / фото ua.depositphotos.com

Новий тренд у світі - "розлучення уві сні". Йдеться про сон окремо від партнера. У соціальних мережах активно обговорюють це. Зокрема, у TikTok за хештегом  #sleepdivorce уже 360 тисяч переглядів.

Тож чи справді сон в обіймах коханої людини поступається відпочинку наодинці, в ефірі "Сніданку з 1+1" розповіла сомнолог Дар’я Пилипенко. 

Фахівець каже, що справді від спання в одному ліжку комусь з партнерів може бути дискомфортно. Серед причин:

Світ захоплює новий тренд - 'розлучення уві сні' (відео)

"Сон має бути в пріоритеті, тому що від якості сну залежить якість стосунків. Якщо людям комфортніше спати в різних ліжках чи кімнатах - окей", - пояснює сомнолог.

Пилипенко розповіла, що кожен третій з її пацієнтів спить окремо від партнера: у них або не співпадають ритми й розклад, або є проблеми у вигляді штурхання, ходіння, хропіння.

"Тому в такому випадку, щоб зберегти сон одного партнера, краще спати окремо", - каже фахівець. Водночас вона додала, що жінкам комфортніше спати з партнером, так вони почуваються, за їхніми ж словами, у безпеці та під захистом. Є низка переваг сну пари разом:

Світ захоплює новий тренд - 'розлучення уві сні' (відео)

Як пересип впливає на ваш організм

Багато людей чекають вихідні, щоб нарешті солодко відіспатися та компенсувати нестачу сну в будні. Пересипом вважається, якщо людина спить понад 9 годин, й це не її норма чи потреба у сні. "Рекомендована норма сну - від 7 до 9 годин", - каже сомнолог. Один з поширених міфів - про норму сну у 8 годин. 

За словами фахівця, пересипи негативно впливають на ендокринну систему, серцево-судинну, імунну.

Вас також можуть зацікавити новини: