Перед плануванням дитини краще не пити обом партнерам \ / фото ua.depositphotos.com

Згідно з новим дослідженням кардіологів, вживання алкоголю навіть за кілька місяців перед зачаттям дитини може призвести до вродженого пороку серця.

Чоловікам і жінкам, які запланували поповнення в родині, слід знати, що відповідальний підхід до майбутньої вагітності передбачає деякі обмеження, в тому числі відмову від алкоголю, пише nashamama.

Науково доведено, якщо в момент зачаття обидва партнери перебували в стані алкогольного сп’яніння, ймовірність того, що зачаття пройде успішно, істотно знижується. Ймовірність завагітніти у жінки залишається, але вона буде невелика.

Відео дня

Читайте такожГінеколог розповіла, що робити, якщо жінці не вдається завагітніти

Найбільш шкідливими і небезпечними перед зачаттям вважаються наступні напої:

Віскі. Щоб домогтися характерного смаку, в напій додають різні компоненти, а крім них в ньому містяться сивушні масла, ацетали (прості ефіри), діацетил. Велика частина цих речовин помірно токсичні, тому споживання віскі до зачаття може згубно позначитися на функціонуванні внутрішніх органів і систем.

Коньяк. У напої міститься близько 450 ефірів, ацетали, різні карбоксильні і фенольні сполуки, а також вищі спирти. В ході дозрівання коньячного спирту в дубових бочках в ньому з’являються дубильні речовини, фурфурол, лігнін. Більше 50% цих компонентів слаботоксичні, тому можуть стати причиною труднощів із зачаттям.

Вас також можуть зацікавити новини: