Макрон хоче ускладнити доступ до громадських місць для невакцинованих \ фото REUTERS

Парламент Франції схвалив плани президента Еммануеля Макрона щодо ковідних паспортів.

Голосуванню передували два дні бурхливих дебатів, викликаних коментарями Макрона про те, що він хотів "дістати" нещеплених, повідомляє Бі-бі-сі.

Раніше Макрон сказав в інтерв'ю газеті Le Parisien, що хоче настільки ускладнити життя тих, хто відмовляється від вакцинації, видавивши їх з громадських місць, щоб вони в підсумку все одно зробили щеплення.

Відео дня

Читайте також"Я хочу їх дістати": Макрон пригрозив істотно обмежити невакцинованих французів

Закон про ковідні пропуски, відомі також як ковідні паспорти, був прийнятий в першому читанні в Національних зборах близько 5 години ранку. Його схвалили 214 депутатів парламенту, 93 проголосували проти, 27 утрималися.

Тепер він надходить до Сенату, якому належить остаточно схвалити законопроект. Згідно з опитуваннями, близько половини французів згодні з тим, що сказав Макрон, але половині не сподобалося, як він це сказав.

Вакцинація від коронавірусу у Франції

Рівень вакцинації у Франції - один з найвищих в Європі. Більше 90% дорослого населення країни отримали дві дози препарату.

Останні місяці у Франції для відвідування багатьох громадських місць вимагали довідку про вакцинацію або негативний тест на коронавірус. Однак тепер, на тлі стрімкого поширення варіанту "Омікрон", французька влада хоче скасувати можливість надання довідки про негативний тест.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Вас також можуть зацікавити новини: