Лікарі врятували військового / фото Командування Медичних сил ЗСУ

Українські військові лікарі дістали хвостовик міни з тіла одного з військовослужбовців - для цього довелося викликати саперів.

Так, під час дообстеження медики одного з прифронтових шпиталів виявили у тілі пораненого невідомий сторонній предмет, контури якого нагадували хвостовик міни, повідомляє командування Медичних сил ЗСУ.

Лікарі викликали на місце бригаду саперів. Фахівці зробили висновок, що предмет можна видалити безпечно. 

Відео дня

"Після дослідження, лікарями було прийнято рішення про оперативне втручання та видалення хвостовика, який ви бачите зараз на фото", - розповіли подробиці у у командуванні, опублікувавши фото хвостовика у пів долоні завбільшки.

За даними лікарів, наразі поранений військовослужбовець перебуває у стабільному стані та готується до подальшої медичної евакуації та реабілітації.

фото Командування Медичних сил ЗСУ

Операції військовим

У січні військові лікарі успішно провели операцію з видалення гранати ВОГ, яка не розірвалася та застрягла неподалік серця пораненого військового.

Снаряд видалили у присутності двох саперів, які страхували безпеку медиків. Операцію проводили без електрокоагуляції, оскільки граната могла детонувати у будь-який момент.

Вас також можуть зацікавити новини: