Ілюстрація REUTERS

Американські вчені з'ясували, що надмірне вживання цукру збільшує ризик виникнення раку.

Дослідники провели експеримент над групою мишей. Одним тваринам давали кількість сахарози, порівнянну з обсягом споживання у багатьох країнах, а інші сиділи на дієті без цукру, пише Food News.

Експерти дійшли висновку, що підвищення рівня цукру в крові у першої групи викликало швидкий ріст пухлини.

Відео дня

Читайте такожВиявлено смертельну небезпеку цукру

Крім того, вчені виявили, що кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози та столовий цукор призвели до зростання метастазів у легенях мишей.

Вчені радять обмежувати споживання цукру, щоб мінімізувати ризик розвитку раку, діабету та ожиріння.

Звернемо вашу увагу на те, що кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози може міститися в цукерках, морозиві, желе, соках, йогуртах, випічці.

Раніше вчені з'ясували, що цукор маноза, який застосовується як харчова добавка, здатний уповільнити ріст злоякісних пухлин та посилювати ефект хіміотерапії.