REUTERS

Спроби кинути палити за допомогою електронних сигарет неефективні.

Про це повідомило Європейське респіраторне товариство, посилаючись на результати понад сотні досліджень, передає Naked Science.

За словами авторів доповіді, припущення про те, що курці не можуть або не хочуть кидати курити не вірні, і насправді більшості з них не подобається бути залежними від нікотину. Вчені також заявляють про відсутність доказів того, що електронні сигарети більш ефективні, ніж спеціальні ліки або замінники нікотину.

Відео дня

Читайте такожТютюнова продукція цього року подорожчає майже на 20% - НБУ

Крім того, кілька незалежних досліджень показують, що більшість людей використовують електронні сигарети поряд зі звичайними сигаретами, а не в якості їх заміни.

Автори доповіді попереджають, що електронні сигарети і системи нагрівання тютюну служать ще одним прикладом тактики продажу так званих більш безпечних продуктів, щоб не дати курцям кинути шкідливу звичку і зробити куріння більш соціально прийнятним.

За словами вчених і лікарів, кілька досліджень підтверджують, що електронні сигарети дають короткостроковий токсичний вплив на здоров'я. Вплив альтернативних способів паління не до кінця вивчений, але є дані про те, що дим від електронних сигарет потенційно посилює окислювальний стрес, підвищує ймовірність запалень, інфекцій, що викликає зміни в дихальних шляхах.

Як повідомляв УНІАН, куріння сигарет без фільтра пов'язане з підвищенням ризику розвитку раку легенів на 40% порівняно з курінням сигарет з фільтром.