Якщо робочий день не тільки довгий, але й стресовий, це також створює навантаження на ваше здоров'я / фото pixabay.com

Вчені стверджують, що робота в офісі також є шкідливою для вашого здоров'я.

Як йдеться у дослідженні, навіть у повсякденному офісному житті є моменти, які завдають шкоди, а в довгостроковій перспективі — скорочують наше життя, повідомляє MedikForum, посилаючись на Die Zeit.

Якщо ви занадто багато працюєте, це може бути небезпечно. За статистикою, чим більше понаднормово працює співробітник, тим вищий ризик нещасного випадку на роботі або вдома.

Відео дня

Кожен, хто працює понаднормово, часто погано спить, а порушення сну, у свою чергу, сприяють більшій кількості нещасних випадків. Довге перебування на робочому місці робить вас стомленими, ваша концентрація знижується.

Читайте такожШкідливі перекуси та кава: експерти назвали п'ять помилок у харчуванні офісних працівників

У дослідженні, проведеному в 2005 році, американські вчені з Медичної школи штату Массачусетс підрахували, що люди, які регулярно працюють понаднормово, на 61% більше схильні до ризику травм.

Для тих, хто регулярно перевищує встановлені години роботи по вісім годин на день і працює понад 55 годин на тиждень, ризик інсульту або інфаркту збільшується.

Якщо робочий день не тільки довгий, але й стресовий, це також створює навантаження на ваше здоров'я. Чим частіше та довше люди відчувають стрес, тим більше у них проблем, щоб впоратися з вимогами. Тіло постійно перебуває у стані готовності, серце б'ється швидше, підвищується кров'яний тиск. Навіть для працівників, схильних до стресу, ризик захворіти на серцево-судинні захворювання або інсульт збільшується.

Навіть коли справа доходить до свят, працьовиті професіонали можуть цей час віддати роботі.

Дослідження фахівців з Університету Гельсінкі показують, що люди, які беруть менше відпусток, вмирають раніше, ніж часті мандрівники — незалежно від того, звертали раніше вони увагу на здоровий спосіб життя чи ні.

Раніше вчені з Університету штату Огайо з'ясували, скільки відпочинку потрібно людині, щоб прожити нормальне, довге життя.