Споживання солі безпосередньо пов'язане із захворюванням серцево-судинної системи / pixabay.com

Фахівці кажуть, що надмірне вживання солі може чинити негативний вплив на серце і судини. Також серцево-судинній системі може загрожувати навіть незначне вживання солі.

Читайте такожВикликають старіння: названо продукти-"вбивці" молодості

Темі впливу солі на людину присвячена доповідь Європейської спільноти кардіологів. Зокрема, в доповіді вказується, що, простіше кажучи, «сіль вживати шкідливо для здоров'я», повідомляє MedikForum.

Відео дня

За словами професора Саліма Юсуфа з Університету Макмастера (Канада), в результаті численних досліджень з'ясували одну важливу деталь – споживання солі безпосередньо пов'язане із захворюванням серцево-судинної системи. Також, зазначив професор, сіль може стати приводом швидкої смерті.

За підрахунками вчених, навіть невелика кількість спожитої солі завдає шкоди. Юсуф наголосив, що людині для підтримання здоров'я достатньо не більше шести грамів солі на день.

Раніше вчені з'ясували, що пропіонат, який використовується як добавка при випічці хліба для запобігання утворенню цвілі, може призвести до підвищеного рівня гормонів, пов'язаних з ризиком розвитку ожиріння і діабету.