Ілюстрація REUTERS

Британський вчений Хал Сосабовскі назвав херес і портвейн найнебезпечнішими алкогольними напоями.

Читайте такожНазвано безпечну дозу алкоголю для чоловіків і жінок

Ці два напої вирізняються швидкою всмоктуваністю і порівняно високим вмістом етанолу — близько 20%, наводить слова вченого Daily Mail.

Відео дня

За словами фахівця, небезпечними також є віскі та інші міцні напої, оскільки вони призводять до сильного сп'яніння. Він також застеріг від ігристих вин, які призводять до швидкого сп'яніння.

За словами лікаря, не варто намагатися поєднувати алкоголь з водою, щоб уповільнити сп'яніння, якщо йдеться про міцні напої з вмістом спирту 40%.

Раніше вчені з Іспанії знайшли докази того, що вживання червоного вина у помірних кількостях може допомогти зменшити запалення і підвищити рівень «хорошого» холестерину в організмі, що корисно для серця.