Ілюстрація / REUTERS

Кількість померлих у Китаї від пневмонії, викликаної коронавірусом нового типу, зросла до дев'яти осіб.

Про це повідомила в середу, 22 січня, влада Китаю, передає DW.

Небезпечний вірус виявлений за добу ще у 100 пацієнтів, таким чином, кількість заражених людей зросла до 440.

Відео дня

Більшість випадків захворювання зафіксовані в Ухані, де в кінці грудня почався спалах нового виду пневмонії. Коронавірус також діагностовано щонайменше у 15 медиків у цьому місті.

Після повідомлень про перші випадки цього захворювання в Таїланді, Японії і Південній Кореї з'явилася інформація і про першого пацієнта на Тайвані, а також у США.

Читайте такожНовий вірус в Китаї – що відомо про коронавірус 2019-nCoV

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що на даний момент поки не достатньо даних, щоб робити остаточні висновки про шляхи передачі вірусу. У будь-якому випадку слід очікувати нових випадків захворювання як в Китаї, так і в інших країнах. 22 січня ВООЗ проведе кризове засідання, на якому будуть прийняті рішення про можливе введення надзвичайної ситуації у зв'язку з епідемією.

Напередодні влада КНР вперше повідомила про випадки захворювання серед персоналу медустанов і підтвердила, що збудник може передаватися від людини до людини.

Вчені встановили, що новий коронавірус є різновидом вірусу SARS, який теж проявився в Китаї і в 2002-2003 роках викликав пандемію, яка призвела до смерті 800 осіб.

На азіатських біржах у зв'язку з ситуацією з коронавірусом стався обвал. Курси облігацій та ієни підвищилися, оскільки інвестори побоюються важких економічних наслідків, аналогічних тим, що сталися в 2003 році через пандемію, викликану вірусом SARS.

Новий вид пневмонії може швидко поширитися серед людей напередодні китайського Нового року, коли в Китай з'їжджаються сотні мільйонів туристів. Експерти побоюються важких наслідків для авіаперевезень та місцевого туризму.