Ілюстрація \ REUTERS

Найближчим часом слід очікувати поширення нового коронавіруса 2019-nCoV в Китаї і, можливо, в інших країнах.

Читайте такожКитай підтвердив здатність нового вірусу передаватися від людини до людини

Про це заявив офіційний представник ВООЗ Тарік Язаревич на брифінгу, передає kommersant. Влада Китаю раніше повідомляла про чотирьох загиблих від нового коронавірусу, у ВООЗ надійшли відомості про шістьох. «Всього у світі зареєстровано 278 підтверджених випадків 2019-nCoV, про яких надійшли офіційні повідомлення», - сказав Язаревич. Він додав, що «цифри швидко змінюються». За його словами, чотири випадки зараження зафіксовані за межами Китаю - два в Таїланді, один в Японії і один в Південній Кореї. «Слід очікувати нових випадків в інших районах Китаю і, можливо, в інших державах», - зазначив офіційний представник ВООЗ.

Відео дня

Він додав, що місія організації знаходиться зараз у китайському місті Ухань. Представники місії вже зустрічалися з експертами у сфері охорони здоров'я та офіційними особами, які «ведуть розслідування з приводу спалаху хвороби». За словами Язаревича, щодо 2019-nCoV «багато що ще залишається з'ясувати». «Недостатньо відомо про те, як він передається, про клінічні характеристики хвороби, її тяжкість і ступінь поширення або її джерела. ВООЗ закликає всі сторони продовжувати підготовчі заходи», - запевнив він.

Представник ВООЗ повідомив, що джерело спалаху хвороби в Китаї, «судячи з усього має тваринне походження», однак «передача від людини до людини, що відбувається при близькому контакті, є обмеженою». ВООЗ вважає, що на даний момент «не є виправданим введення яких-небудь обмежень на поїздки і торгівлю».

Раніше ВООЗ скликалаекстрене засідання надзвичайного комітету через спалах нового коронавіруса. Комітет повинен визначити, чи є спалах коронавіруса загрозою міжнародній безпеці, і розробити рекомендації для боротьби з нею.

За даними китайської влади до 20 січня був зареєстрований 291 випадок зараження. ВООЗ підтвердила: у Китаї вважають, що причиною поширення пневмонії у місті Ухань міг стати коронавірус того ж роду, що і віруси, що викликають важкий гострий респіраторний синдром і близькосхідний респіраторний синдром (верблюжий грип).