Вчені виступають за скорочення часу використання планшетів дітьми молодшого віку / journal.avers3

Діти у віці від двох до трьох років, які проводять більше ніж три години на день за переглядом екрану планшета або телевізора, стають менш активними у віці 5,5 років.

Читайте такожНазвано найбезпечніший для зору гаджетПро це пише НВ з посиланням на результати дослідження, у якому брали участь понад 500 дітей в Сінгапурі.

Зазначається, що дотримання принципів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) щодо обмеження часу перегляду гаджетів до однієї години в день або менше серед дітей у віці від двох до п'яти років може сприяти їхній здоровішій поведінці в подальшому житті.

Відео дня

Результати дослідження показали, що діти, які використовували екрани протягом трьох або більше годин на день у віці від двох до трьох років, проводили в середньому на 40 хвилин більше часу в сидячому положенні у віці п'яти років, ніж ті, хто використовував екрани менш як годину на день в тому ж віці.

«Наші результати підтримують зусилля щодо скорочення екранного часу у дітей молодшого віку і припускають необхідність подальшого вивчення довгострокового впливу перегляду екрану на поведінку», – підкреслили автори роботи.

Раніше УНІАН повідомляв, як британські вчені прийшли до висновку, що зв'язку між жорстокістю в відеоіграх і проявом дітьми жорстокості в реальному житті немає.